Selecteer een pagina

Circular Awards 2024

Bekijk de pitches van de kandidaten en bedenk nu alvast wie straks jouw stem krijgt!

Finalisten

Circular Award Business voor bedrijven

Buurman

Buurman – een circulaire bouwmarkt en educatieve houtwerkplaats met locaties in Rotterdam, Utrecht, Antwerpen en binnenkort Den Haag – zorgt voor een stedelijk ecosysteem van hergebruik als het nieuwe normaal én maakt van consumenten makers, repareerders en upcyclers.

buurman.in

Tiny Library

Tiny Library is het verhuurplatform voor baby- en kinderproducten in Nederland en Belgie.

tinylibrary.nl

United Repair Centre

United Repair Centre zet zich in voor een duurzame en inclusieve kledingindustrie door B2B reparatie voorop te stellen, banen te creëren voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en bij te dragen aan vermindering van textielafval en CO2-uitstoot.

unitedrepaircentre.com

Finalisten

Circular Award Public voor (semi-) publieke instellingen

PHA2USE

Waterschap Brabantse Delta is één van de initiatiefnemers van het project PHA2USE, waarin een natuurlijke plasticvervanger, genaamd Caleyda, wordt geproduceerd uit afvalwater.

brabantsedelta.nl

DigiC – Digitalisering in de circulaire bouweconomie

DigiC – Digitalisering in de Circulaire Bouweconomie, is een publiek-privaat innovatieprogramma dat onderdeel is van ROM Utrecht Region en zich richt zich op het versnellen van circulair bouwen in Nederland door het bevorderen van digitalisering.

digicnl.nl

Closing the Loop – het eerste hergebruikte viaduct van Nederland

We are Closing the Loop, samen met Nebest, GBN Groep, Antea Group en Strukton Civiel sluiten wij de cirkel van hoogwaardig hergebruik van bestaande kunstwerken van inventarisatie tot aan realisatie.

nebest.nl

Finalisten

Circular Chain Award, speciaal voor ketensamenwerkingen

Circulaire Plasticketen Rotterdam

Het project Circulaire Plasticketen Rotterdam is gericht op hoogwaardige verwerking van plastics uit de Rotterdamse nascheider AVR. Dit is een intensieve ketensamenwerking tussen partners AVR, OBBOTEC-SPEX, Unilever, Gemeente Rotterdam en Umincorp. Deze pilots worden begeleid door Rebel waarbij de MDS en SPEX processen experimenteel op grotere schaal getest worden.

youtube.com

Stichting Clean Climber

Met Renew Rubber heeft Clean Climber samen met een scala aan partners een keten opgezet om van klimschoenen weer nieuwe klimschoenen te maken, en om deze expertise ook toe te passen op bergschoenen.

thebin.nl

Stichting Wood Loop

Wood Loop is een branche initiatief waarbij houtleveranciers plaatmateriaal bezorgen en tegelijk volle Wood Loop kratten met houtresten mee terugnemen. De verzamelde houtresten worden hierdoor niet langer verbrand, maar gaan direct naar de plaatproducenten als grondstof voor nieuwe platen.

wood-loop.nl

De Circular Awards 2024, georganiseerd door het Versnellingshuis Nederland Circulair! en gesteund door het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, zetten voor de zevende keer de schijnwerper op inspirerende producten, projecten en ondernemers in de circulaire economie.

 

De finale van de Circular Awards vindt plaats tijdens de opening van de Nationale Conferentie Circulaire Economie. Alle deelnemers aan de conferentie, zowel de deelnemers op locatie in Nijmegen als de volgers van de livestream, brengen online hun stem uit op hun favoriete kandidaat voor de Circular Award Business, de Circular Award Public en de Circular Chain Award. Naast de uitreiking van deze drie awards wordt de Circular Hero bekend gemaakt. De Circular Hero is een door een jury gekozen individu die een significante bijdrage heeft geleverd aan de circulaire economie.

 

Meer informatie

Over de conferentie en het volledige programma.

Bezoek de website

Van Nederland Circulair in 2050

Iets delen

Over de conferentie of de Circular Awards? Gebruik dan #CirculaireEconomie en #NCCE24 in je bericht.

#CirculaireEconomie #NCCE24

Gebruik deze tags in jouw berichten

Deze streams worden mogelijk gemaakt door StudioHonig